Nyt grej... Yearhhhh.
Jeg har fået af min lygtesponsor - Exposure Lights - to nye Zenith forlygter. https://www.exposure-use.com/.../Zenith-Mk2-Gun-Metal...

zenith2023

Jeg har i mange år ledt efter en pålidelig lygte - især min oplevelse under Paris-Brest-Paris løbet på 1.260 km i 2011 med en dårlig lygte, satte mig i gang med at finde mogle af de bedste.

Mit valg landede på firmaet Exposure Lights - virkelig gode holder til styret og fx hjelmen. Lygterne er 100 % vandtætte, og i en meget lækker kvalitet. Der er tale om state-of-the-art lygter, der er styret i alle ender og kanter af elektronik, hvor der automatisk skrues ned for lyset, hvis batterierne er ved at være flade, så man kan komme helt hjem. Opladning er fantastisk med smart lader.

Exposure producerer formentligt de lækreste lygter på markedet. Deres dedikerede landevejslygte har display med brændtid tilbage og kan programmeres til den lystyrke og batteritid, der passer dig - denne udgave - Zenith Mk 2 til både MTB og landevej - kan vælge flere programmer og med de tre mulige lysstyrker, så kan den passe til alles behov. Jeg kører med program 1, hvor fuld styrke er 2100 lumens i 1 time, mellem er ca. 800 lumens i 3 timer og lav kører i 6 timer med ca. 400 lumens. De 400 lumens er rigeligt til at oplyse en mørk skovvej - men et hurtigt klik på lygten skifter mellem høj, mellem og lav - så du kan altid få lys på ved en nedkørsel med 60-90 km/t.
Fedeste lygte... check det firma ud, hvis du skal have nye lygter...
Total vandtæt, oplades på 5 timer med smart lader - og lysdioder bagpå lygten viser dig batteri tilbage... Lækkert.

 

Hvis jeg skal komme med en anden anbefaling - så er det deres model til landevejskørsel Strada M11 SB - Gun Metal Grey.

Den er pivlækker -  Forlygten Strada Mk11 SB - dedikeret til landevej - kan virkelig anbefales. Sidder 100 % fast på styret, og med quick snap lås tager du hurtigt lygten af til opladning. Der er digitalt display på bagsiden, der viser batteritid tilbage, opladning, det program du er i samt mange flere lækre detaler.

Check den lige ud på deres hjemmeside.

strada2023 strada2023 styr