Om Krause
Hvem er Christian Krause?
Jeg holder (stadig) seks UMCA verdensrekorder i Ultra Cycling kategorien Cross Country - er blevet nr. 7 i Ultra Cycling World Cuppen - blev nr. 7 i Race Across America, er optaget i Hall of Fame - og har gennemført en masse, masse langdistanceløb. Jeg elsker at køre på cykel - og gerne langt!
Væsentlige cykelresultater i projekt 2011-2016:
2016
Satte ny UMCA verdensrekord på langs af Italien - 1.474 km på 73 timer og 13 minutter med omkring 17.000 højdemeter (gammel var på tæt på 18 timer længere).
Blev optaget i Team Rynkeby's Hall Of Fame.
2015
Satte ny UMCA verdensrekord på tværs af United Kingdom - 578 km på 21 timer og 46 minutter (gammel var på 26 timer og 31 minutter) - herunder Wales på 186 km på 6 timer og 2 minutter samt England på 392 km på 15 timer og 44 minutter.
(Kørte ikke Paris-Brest-Paris, da min søn blev født 11. august).
2014
Satte ny UMCA verdensrekord på tværs af Tyskland - 766 km på 31 timer og nogle minutter (gammel var på 46 timer og 18 minutter - lige en forbedring på godt 14 timer og nogle minutter).
Gennemført kvalifikationsløb (200-600 km) til Paris-Brest-Paris cykelløbet i 2015, benævnt brevet løb.
Sølvmedalje ved mesterskaberne i september (læs mere under nyheder).
2013
Blev nummer syv (7) i World Cup løbet Race Around Ireland i solo kategorien - 2.200 km med 23.000 højdemeter i tiden 5 dage, 23 timer og 56 minutter.
Gennemført udvalgte ARD brevet løb (200-400 km løb).
Gennemført Styrkeprøven i Norge, Trondheim-Oslo 542 km på 21 timer og 27 minutter.
Cyklede 1.250 km fra Danmark til Paris med Team Rynkeby.
2012
Gennemført fuld ARD brevet serie, 200-600 km løb.
Vinder af Forsvarskommandoens årlige TTP løb, 30. maj. (31 min./36 sek, snit 37,9 km/t)
Gennemført Styrkeprøven Trondheim-Oslo, 542 km.
Sat en UMCA verdensrekord, kørte 382 km på 11 timer og 41 minutter (gammel var på 14 timer og 30 minutter).
Cyklede 1.250 km fra Danmark til Paris med Team Rynkeby
Top 10 placering under Berlin-København cykelløbet.
10. plads under Tour-de-Vest cykelløbet.
24. timers Le Mans i Ballerup Cykelarena (indendørs banecykling).
Vinder af klubmesterskabet 2012 Hørsholm Cykel Motion.
2011
Vinder af Forsvarskommandoens årlige 20 km TTP løb, 7. juni. (31 min./12 sek, snit 38,3 km/).
Nr. 7 i Race Across America på 5.000 km 18.- 24. juni (6 dage/3 timer/39 min, snit 33,1 km/t)
Paris-Brest-Paris 1.243 km, 25.- 28. aug ca. 70 timer.
Vinder af 3 stk. spurter 24 timers Le Mans, Ballerup Cykel Arena, 6.- 7. okt (Holdet kørte 908,7km, gennemsnit 37,8 km/t)
Vinder af klubmesterskabet 2011 Hørsholm Cykel Motion, 9. okt (26,5 km kørt med snit på 36,8 km/t)
Fakta - resume:
Født: 6. juli 1966
Beskæftigelse: Officer i forsvaret.
Rang: Major
Idrætsbedrifter: Løb første marathonløb som 11 årig, og herefter fem gange hvert år efterfølgende. Deltog i - og gennemførte - første Triathlon afholdt på dansk jord i 19-et-eller-andet-firserne, hvor jeg blev nr. 44 ud af godt 400 deltagere. Har spillet ishockey og fodbold hele livet - flere mesterskaber (fede oplevelser). Har gennemført diverse fysiske udfordringer i forsvaret, har fx gået Nijmegen Marchen på 160 km 6 gange, har gået en 100 km march i Belgien på under 24 timer, har gennemført Hollandsk faldskærmsuddannelse, været udstationeret i Afrika (2 gange), i Irak og Afghanistan - samt meget, meget mere.
Største cykeloplevelse: Har cyklet med Team Rynkeby til Paris flere gange - for vildt! Paris-Brest-Paris løbet på 1.250 km i august måned 2011 flyttede den overligger! Men RAAM i juni 2011 samt mine efterfølgende UMCA verdensrekorder er oplevelser, der ligger højest på listen.
Hårdeste cykeloplevelse: Uden tvivl Race Around Ireland, hvor jeg som solo rytter cyklede 2.300 km på 5 dage, 23 timer og 56 minutter. Ruten havde 23.000 højdemeter, og der var regn og kraftig blæst de første 4½ døgn.
Favorit motto: Smerte er svaghed der forlader kroppen.
Cykkelmæssig baggrund: Min cykelmæssige opdragelse ligger helt tilbage i de tidlige drengeår, og min første cykel kom fra Schrøder cykler - en forretning der var i tæt dialog med Ordrup cykeklub og cykelbanen i Ordrup. Siden da har cyklingen været inde og ude af mit liv.
Klub-tilknytning: Når jeg stiller op i konkurrencer repræsenterer jeg enten Forsvaret eller HCM (Hørsholm Cykelmotion), hvor jeg i sidstnævnte dagligt træner og hvor jeg har licens. Men selvfølgelig stiller jeg også op som "Team Krause"... yes yes.
Antal kørte kilometer om året: I gennemsnit kører jeg ca. 20.000 km om året.
Baggrund
Jeg blev født ind i en familie - hvor sport altid har betydet en meget stor del af såvel fritidslivet som arbejdslivet - på min fars og mors stutteri i Allerslev (lidt uden for Roskilde), hvor mine forældre opdrættede heste.
Jeg har i familiens analer fundet en fantastisk Se & Hør artikel fra juli 1969 (hvor bladet kostede 2,10 kr), hvor min far står med den hest, som han vandt galop Derbyet med i 1969.
Min far har vundet rigtige mange titler inden for hestesporten, nordisk mester 4 gange og rigtigt mange gange dansk mester. Min søster har været på det danske OL hold, og har også vundet nordisk og danske mesterskaber... jo en sportsfamile, hvor jeg passede helt perfekt ind.
Jeg begyndte at stå på ski som 3-4 årig (er ikke helt sikker på hvor gammel jeg præcis var, for jeg kan ikke helt huske det!!!) Min mor og far var habile skiløbere, og var gode til at lære fra sig, så det tog ikke lang tid, før en hjelm var påkrævet, for hvem gad dreje, når man kunne køre stærkt ligeud?
Jeg løb mit første marathonløb som 11 årig, og gennemførte 5 marathonløb i træk i årene herefter.
Har altid spillet fodbold og ishockey - begge på højt plan - fodbold om sommeren og ishockey om vinteren. Der var således ca. en til to måneder om året, hvor jeg dyrkede begge sportsgrene, til begge mine træners store irritation. Men det lykkedes egentligt meget godt, og netop fordi der var tale om to forskellige sæsonsportsgrene, så opretholdt jeg altid en ret god form.
Selv efter at være blevet soldat, holdt jeg fast i at dyrke mine sportsgrene og mine venner inden for sporten. Det betød, at jeg igennem hele min ungdom og tidlige voksenliv altid skulle spille kampe i weekenden... det satte sit præg på fester, deltagelse i bryllupper m.v., men det blev accepteret.
Jeg deltog i den første triathlon der nogen sinde blev gennemført i Danmark (slut fiserne), hvor jeg blev nr. 44 ud af ca. 400 deltagere. Vi svømmede i Øresund ved Bellevue Strand fra Knud Rasmussen statuen og på tværs over til Tårbæk. Det var den 1. april kan jeg huske - og jeg havde ingen våddragt. Jeg kom ind efter svømingen som en af de sidste - men kom ud på cyklen som nr. 6, fordi omklædning stort set ikke var nødvendig for mit vedkommende. Cyklingen gik godt, men jeg gik lidt ned efterfølgende på løbet. Dette var formentligt en af de første gange, hvor jeg stiftede bekendtskab med ekstrem sporten - og jeg kunne li det!
I 1986 blev jeg indkaldt som værnepligtig til forsvaret - Livgarden i Hæren - og grundet alle de fysiske som psykiske udfordringer forsvaret kunne tilbyde mig, så valgte jeg at hænge fast, og er derfor den dag i dag stadig ansat i forsvaret som soldat med rang af major på højeste niveau. Jeg har prøvet usædvanligt meget i mine mange år i forsvaret, har været udstationeret i Afrika to gange, har været i Irak og Afghanistan, og vil kun sige, at det har givet mig den platform og balast der skal til, for at kunne dyrke Ultra Marathon Cycling.
Cykel-karriere
Startede meget tidligt med cykling, fordi det var et godt transportmiddel og man kunne helt uafhængigt af sine forældre nemt komme til og fra begivenheder. I de tidlige teenageår fik jeg min første racercykel, en blå Schrøder racer med Columbus SL ramme, Gentleman hjulsæt og hele 14 gear! I ny og næ blev der kørt om kap med drengene fra Ordrup Cykelklub, der kørte ret stærkt!
Jeg har cyklet på flere hold og adskellige racercykler er blevet slidt ned igennem årene - og mange, mange kilometer er det blevet til.
Jeg fik tidligt licens og holder pt. såvel dansk som amerikansk (ultra cycling) licens.
Min styrke ligger i de lange løb, hvor man kører hele tiden, indtil man er i mål (en-etape) - også selvom man kører i flere dage i træk, hvor der stort set ikke soves.
I forsvaret er der mange muligheder for at dyrke sport, og cykling er ingen undtagelse.
Her er jeg iklædt forsvarets cykeluniform sammen med den enkeltstartcykel, som jeg vandt en 20 km enkeltstart på, hvor jeg kørte de 20 km med gennemsnitsfart på 42,1 km/t. (Jeg holdt rekorden for 20 km enkeltstart i et stykke tid - nu er ny rekords gennemsnitsfart 53,1 km/t).
Til dagligt cykler jeg i Hørsholm Cykelmotion, der i cykelsprog og blandt cykelryttere kaldes HCM, hvor jeg også har licens. Når jeg deltager i konkurrencer, så repræsenterer jeg enten Forsvaret, HCM eller mig selv som "Team Krause".
Fremtiden?
Jeg har afsluttet projekt 2011 til 2016 - og er for nærværende ved at identificere, hvad der så skal ske nu.
Jeg holder dog fast i min deltagelse i Team Rynkeby - der er det bedste projekt, jeg nogensinde har deltaget i. Godt formål - søde mennesker, træningsivrige og villige til at lære - og så er jeg så heldig at være holdkaptajn for det bedste hold - nemlig Team Rynkeby Østsjælland.
Her er ankomst i Paris 2017.
Holdbilledet for Team Rynkeby Østsjælland 2017.