Garmin Logo
Besøg min sponsor her: www.garmin.dk

 

Hvorfor Garmin?

Lad os bare indse det - Garmin er den eneste seriøse "player" på markedet. Jeg har ikke mødt andre producenter der laver cykelcomputere og GPS løsninger, der duer til cykelbrug, og som har kort materiale til GPS, der dækker hele verden. På dette område er Garmin førende. (Og det siger jeg ikke kun, fordi jeg har Garmin som sponsor - jeg mener det!)


Jeg har brug for tre ting når jeg træner og kører løb;
- en cykelcomputer der viser hastighed, gennemsnit, tilbagelagt distance, puls m.v.,
- en GPS navigationsløsning der på et kort viser mig, hvor jeg er samt, hvor jeg skal hen (ret vigtigt, når der køres fx 600 km ruter i udlandet),
- mulighed for at analysere træning/konkurrencer og løb efterfølgende. (Her bruger jeg Garmin Connect).


Disse tre behov kan Garmin dække i en løsning, så ikke jeg skal have flere apparater på cyklen. Jeg har dog nogle gange en Polar computer monteret - men det er KUN for at få puls, kørte km og hastighed præsenteret samtidig med, at GPS viser mig vej.
(Men kan reelt set godt sætte Garmin op, så den både viser kort og data).

Nogle spørger mig, om jeg ikke har brug for en backup computer på cyklen, og det HAR jeg også haft tidligere. Men nu har jeg siden år 2010 kørt over 20.000 km i sæsonen, og mine Garmin apparater har ikke svigtet en eneste gang.

Og mit grej har virkelig fået tæsk - regn, dårlige veje (vibrationer), kørt ned i store huller, styrtet, blevet kørt af en bil ned to gange samt kørt ned af en anden cyklist en gang - og det virker stadig og altid. Det er jeg faktisk ret imponeret af...

 

Race Around Ireland 2013 setup

rai setup

Billedet er fra RAI 2013, hvor der blev kørt 2.300 km og 23.000 højdemeter. Jeg havde monteret en Garmin Oregon 650, lygte til højre for Garmin og en Polar på frempinden.

 

På trods af nogle af de værste veje i hele Europa - så holdt setup og GPS fra start til slut!

 

PBP 2011 setup

garmin oregon pbpsetup

Billederne er fra Paris-Brest-Paris, hvor jeg kørte med en Garmin Oregon 550. Billedet yderst til venstre er med et elegant setup, hvor både lygte og GPS sidder på en spinkel dobbeltholder monteret på styret (fra et andet firma end Garmin).

Det holdt til ca. 500 km tæsk - så gik det i stykker - altså kun holderen.

Billedet i midten er efter en reparation, hvor holderen til lygten og GPS blev udskiftet til en kraftigere model (skete på et depot) - godt nok lidt højt monteret - men det skulle jo også bare virke.

Cykelgrejet havde problemer med de ca. 1.250 km dårlige veje - men GPS virkede fra start til slut!

 

 

 

 

Hvad leverer Garmin til mig?

BEDSTE LØSNING til cyklen - Garmin Oregon 650.
En komplet GPS - der i virkeligheden er en Outdoor løsning, men som også kan bruges til at cykel med. Den kan det samme som Edge - og så lige 30 % mere. Den kan navigere efter både ruter (routes) og spor (tracks), og den gør det fantastisk. Den kan også vise den kommende højdeprofil - hvor du kan se fremad i kilometerne, se stigningerne, hvor lange de er -zoome ind og ud samt meget, meget mere. Det er en computer + navigationsløsning til min cykel - ingen tidsbegrænsninger, fordi denne enhed anvender 2 stk. AA batterier! Du skifter bare batterier som du har lyst - de holder 12-14 timer ad gangen. Jeg anvender alene Oregon nu, fordi alle mine behov og krav er opfyldt i denne løsning - Edge modellerne lever ikke op til mine krav, når der er tale om langdistance og præcisionsnavigation.

garmin oregon550

garmin heartratemonitor

garmin kadancesensor

garmin oregon550holder

garmin kort

Garmin Oregon 650 computer +
navigations GPS der viser vej.
Samtidig er der kamera i!
(Touch skærm 3")

Puls-
bælte

Kadance-
sensor

Holder til
cykelstyr

Kortmateriale (City Navigator) til de dele
af verden som jeg cykler i

Nyeste model er Oregon 750... den har Garmin så ikke givet mig endnu - men jeg venter spændt på 2018 sæsonen!

 

 

Min tidligere Edge løsning til cyklen. En traditionel og komplet standard cykelløsning med computer + navigationsløsning til maks. 12 timer i træk.

garmin edge800

garmin heartratemonitor

garmin kadancesensor

garmin stromkablerinternational

garmin edgeholder

garmin kort

Garmin Edge 1000 eller 820 computer +
navigations GPS der viser vej.
(Touch skærm 2,6")

Puls-
bælte

Kadance-
sensor

Oplader/kabler
international løsning

Holder til
cykelstyr

Kort materiale (City Navigator) til de dele
af verden jeg cykler i.


Edge 1000 og 820 kan levere alt det, du som motionist har brug for, derfor anvender mange cyklister den. Der er flere begrænsninger, men hovedsagelig batterilevetiden, der ca. er mellem 10 og 12.
Man kan ikke ude på cyklen skifte batteriet, hvorfor du har to muligheder; enten bruge en ekstern batteriløsning (der så holder strøm op til 90 timer) eller anvende flere Edge, så når den ene er ved at løbe tør for strøm, så tages den næste i brug. En ledsagevogn kan så oplade dem i mellemtiden. Men hvis jeg skal cykle over 12 timer i træk, så anvender jeg løsning 2.

 

 

LØSNING til følgebilerne. Bilerne skal også kende ruten, når jeg deltager i konkurrencer. På bil GPS'er kan der forud for konkurrencerne/træningsture desuden indtastes andre waypoints, som mit crew evt. vil få brug for. Hvis jeg har to følgebiler, så kan de også udveksle GPS positioner, der kan være mødesteder, "pas-på-et-eller-andet" steder osv.

garmin nuvi

garmin nuviholder

garmin nuvipowercable

garmin kort

Nuvi bil GPS navigation.

(Alm. skærm 4,3")

Sugekop til
bilmontering

Power kabel
til 12 volt

Kortmateriale (City Navigator) til de dele
af verden som jeg cykler i

 

 

 

Basecamp - planlæg ruter hjemmefra og kør ud og oplev!

garmin_mapsource
Jeg anvender Basecamp fra Garmin (der gratis kan downloades fra Garmins hjemmeside), til at planlægge cykelruter. Hvis du køber en DVD med kortmateriale på, som fx City Navigator NT, så følger Basecamp automatisk med. Når jeg anvender Basecamp, så får jeg med det samme distancen jeg skal køre, hvor mange højdemeter, evt. rutebeskrivelse i tekst (hvis man ønsker det) med videre.

Hvis jeg skal køre løb, så downloader jeg ruten fra arrangørens hjemmeside, åbner ruten i Basecamp, retter til hvis der er behov for det, tilføjer flere waypoints (evt. pause/hvile steder) og til sidst tilslutter jeg min GPS, og så overfører jeg ruten til enheden.

Herefter er jeg klar til træning eller konkurrence. Jeg loader ruten i GPS enheden, og så vil enheden ellers guide mig igennem ruten, ved at vise hvornår jeg skal dreje (antal meter til drej) samt til enten højre eller venstre. Det er guld værd, hvis man fx kommer med 40-70 km i timen ned af bakke, og flere vejmuligheder dukker op. Her kan jeg bare se ned på enheden, og den viser tydeligt, hvad jeg skal gøre. Andre ryttere uden GPS er nødt til at sætte farten ned, for enten at se skilte opsat på ruten af arrangøren eller selv studere et papirkort. Det slipper jeg for!

 

RAAM 2011 GPS setup

Nedenunder er det setup som jeg anvendte under Race Across America 2011. Det er en Edge 800, monteret under bøjlerne, så computeren var lige i midten af bøjlerne, og pænt nedenunder, så ikke GPS kom i vejen.

Der er utroligt mange måder at montere en Edge 800/820/1000 op på, netop fordi den ikke er så stor! Monteringsbeslaget kan vendes på alle tænkelige måder - smart lavet!

garmin ed800 raamsetup

 

Tak til Garmin....