Den 9. juli 2012 satte jeg en ny UMCA verdensrekord i kategorien Cross Country.

verdensrekord dk sydnord

Jeg valgte at forsøge at slå den eksisterende rekord på langs af Danmark - og det lykkedes!

Jeg kørte de 382 km fra Padborg til Skagen på 11 timer og 41 minutter, hvilket svarer til en gennemsnitshastig på 33,4 km/t. Det er tale om en forbedring af den eksisterende rekord, der lød på 14 timer og 30 minutter, med næsten 3 timer.

Jeg har netop modtaget officiel skriftlig bekræftelse på, at mit UMCA Verdensrekordforsøg er godkendt!

Jeg har ikke skrevet om det før nu - idet jeg først ville have det officielt bekræftet, men tro mig, det har været svært at holde det tilbage, især da jeg slog den eksisterende rekord med næsten 3 timer.

Billedet ovenover er taget i Skagen, så langt mod nord som der er asfalt - der også var mål.
I baggrunden kan man se den fantastiske Skoda Superb, som SMC Biler udlånte til mig - i en udgave forberedt til cykelløb, med blinklys på taget med mere. 
Jeg er iklædt nyeste teknologi fra Xtreme - min leverandør af tøj - som til dette forsøg har givet mig en hel ny udgave af top-buksen med et forbedret indlæg i kaldet Rekord SAT, der har stødabsorberende materiale i indlægget. Jeg havde INGEN problemer med bagdelen - den buks er suveræn. Læs mere om den buks på Xtreme hjemmeside.

Men Juhuuuu - så lykkedes det - et af de store mål er opfyldt!
Jeg blev interviewet to dage efter rekordforsøget blev gennemført - og jeg har her kopieret hvad de skrev, så slipper jeg for at skrive en hel masse:

--------------------------------

Christian Krause har netop kørt sig selv ind i historiebøgerne med en spektakulær verdensrekord.

Mandag den 9. juli var alt andet end en almindelig arbejdsdag for Christian Krause. Den 46-årige major i forsvaret holdt fri fra arbejde for at slå verdensrekorden i ’cross country cycling’ under forbundet Ultra Marathon Cycling Association (UMCA). Her skal deltagerne køre solo på langs eller tværs af et land.

Christian Krause, som blandt andet har kørt Race Across America og Paris-Brest-Paris, havde udset sig Danmark som stedet, hvor verdensrekorden skulle slås.

Turen gik fra Padborg mandag morgen med retning mod Skagen. 382 km op gennem Jylland.

- Man skal anmelde rekordforsøget 21 dage før, så det er ikke muligt at planlægge efter, hvordan vejr og vind er. Der er en masse papirarbejde, der skal udfyldes, ligesom man får udpeget en dommer, som skal køre med, fortæller Christian Krause.

Den gamle rekord lød på 14 timer og 30 minutter og var kørt med en gennemsnitshastighed på 26,8 km/t, og den slog Christian noget så eftertrykkeligt.

Ny verdensrekord
Christian Krause kørte turen i tiden 11 timer og 41 minutter med en gennemsnitshastighed på 33,4 km/t.

- Jeg holdt ingen pauser, men måtte sammenlagt holde 18 minutter for rødt lys i de byer, jeg kørte igennem, så alt i alt kan jeg kun være tilfreds, siger den stolte rytter, der dog er lidt mærket efter anstrengelserne.

- Bakkerne omkring Skanderborg og Vejle sled hårdt på mig, men da jeg først kom ud af byerne og ud på flad vej kunne jeg holde en fart på mellem 40 og 42 km/t, siger Christian Krause, som blandt andet har varmet op til rekordforsøget ved at køre de 542 km fra Trondheim til Oslo.

Under rekordforsøget indtog Christian Krause 20 liter væske, 1 kg pulverkartoffelmos med 600 g skinkestrimler og 24 gels.

På trods af de lidt stive ben, melder Christian sig klar til fredagens 1.300 km lange cykeltur fra Danmark til Paris med Team Rynkeby.