24LeMans spurtVundet

Fra torsdag den 6. okt 2011 kl 20 til fredag den 7. okt 2011 kl. 20 blev "24 timer Le Mans" gennemført i Ballerup Cykel Arena.
Jeg vandt hele 3 spurts præmier - her uddelt af Dennis Ritter.

24LeMans ck

Jeg stillede op for Team Rynkeby, der anså dette som en mulighed for at få eksponeret "Team Rynkeby" på en bred platform - samtidig med, at deltagerne fra Rynkeby holdet kunne bruge dette arrangement som et social event. Det var hovedsagelig holdkaptajner fra holdene der kørte.
Alle kører på banecykler, hvor der fast gearing - altså ikke mulighed for at skifte gear - og fast nav, hvilket vil sige, at når hjulene triller rundt, så kører pedalerne også med rundt! Der er altså intet friløb.
Der er tale om ren nostalgi, og tåerne fik næsten frit løb, da jeg genså min gamle røde Schrøder cykel... hold da op, sådan en kørte jeg landevejene tynde på i 1980'erne.

 

24LeMans start crop

Sandsynligheden for at Team Rynkeby ville vinde var næsten lig 0 - for der var mange gode og kendte cykelryttere til start.
Jeg fik første start kl. 20, og der blev kørt hurtigt fra starten af.

 

24LeMans fuldfart

Fuld fart over feltet... ca. 45 km/t køres der med.

 

24LeMans ck spurt

Da Rynkeby ikke havde en chance for at vinde det samlede løb, så måtte Rynkeby jo finde andre måder at profilere sig på.

Jeg besluttede i løbet af natten mellem torsdag og fredag, at ville gå efter spurterne, når disse startede.

Og det lykkedes! I øvrigt en fornøjelse at få lov til at bide skeer med flere store profiler, bl.a. tidligere professionel rytter Bo Hamburger, Henrik Svarre, Lars Bo fra Rungsted Cykler samt andre stærke ryttere ikke var på banen. Da en spurt blev annonceret, så var jeg på pladsen.

Jeg sad med blandt de forrest 3-4 ryttere og da klokken ringede til sidste omgang stak jeg af med det samme. Ingen i feltet ville gå med (det var jo bare en Rynkeby rytter), og da det gik op for dem hvad der var ved at ske, så var det for sent. Jeg tog sejren suverænt med ½ omgang foran de andre.

Der kom oftest 2 spurter lige efter hinanden, hvorfor jeg lod mig falde tilbage til feltet, og gik ind i gruppen som bagerst. Ganske rigtigt, kun 3 omgange senere var det igen tid til spurt. Denne gang blev jeg bagerst da klokken lød, og ud af første sving accelerede jeg forbi rækken af ryttere på langsiden, for så at komme stærkt og hurtigt ind i sidste sving inden målstregen.

God strategi, fordi med den fart, så kom jeg først ud af svinget og havde hele banen frem til målstregen at boltre mig på. Kun to ryttere tog kampen op, men jeg vandt med en cykellængde, som man kan se.

45 minutter senere blev der igen annonceret en spurt over højtalerene, og det var endda lige inden jeg skulle skifte. Jeg tog endnu gang fat i cyklen, og fik på mest hidsige vist klemt cyklen foran fire andre ryttere - hvorefter speakeren i hallen kunne annoncere, at endnu en gang havde Rynkeby taget en spurt præmie - god dag for Rynkeby. Det var der nok ikke mange af de andre hold, der havde den det komme!

 

Rynkeby holdet blev nr. 14 ud af 19 hold.
Holdet kørte 3.635 omgange af 250 meter, hvilket svarer til 908,75 km, og eftersom vi gjorde det på 24 timer, så blev gennemsnitshastigheden 37,8 km/t.