Lørdag 14. juni 2024 kl. 05:02 gik starten fra Trondheim.

Til start stillede vi fire manf - Mads Schultz (som jeg cykler TR sammen med) - og så Henrik Dedenroth Andersen og Anders Joachim Svitzer Andersen. Det var Mads' første ultraløb - så derfor havde jeg lokket mig med ud og køre løbet, så jeg kunne hjælpe til med rutinen. Henrik og Anders havde heller ikke kørt et så langt løb... de ville også prøve ultracykling.

Hvordan gik det så med det cykelløb i Norge? Jo - kørte bl.a. så stærkt, at vi fik en 10 min. tidsstraf - læs mere...

styrkeproven2024 intronyhed

Man kan vælge at starte om natten eller en af de sidste starter meget tidlig morgen. Jeg valgte meget tidlig morgen - så man kan gøre klar aftenen før, spise ordentligt og sove nogle timer i en seng.

 

 

Der er alligevel en del til start - hvis man vil køre rigtigt hurtigt, skal man være til start med den første gruppe - vi valgte at sove længere og tage en af de sidste grupper.

Her ses starten i Trondheim - yes - det er lyst, solen går næsten ikke ned.

styrkeproven2024 start trondheim

 

Der køres over to fjelde - noget af en oplevelse - især fordi vores følgebil ikke kom frem og vi dermed måtte køre våde af regn op over fjeldet i korte bukser og regnjakke.

styrkeproven2024 fjeld

Toppen er nået...

styrkeproven2024 fjeldringbu

 

 


Synes det gik godt - 33 % valgte at give op - Mads og jeg blev nr 311 med ny rute over nu to fjelde. Den nye rute gjorde løbet meget hårdere end tidligere rute på 543 km - og med modvind fra start til slut og regn i 14 timer bidrog det også til en hård med fed oplevelse. Nå ja - vores følgebil også kun på to depoter ud af syv mulige depoter - det gav en udfordring med især tøjet. 

Resultatet?
Mads Allingham Schultz og jeg kørte i tiden 21 timer og 29 minutter - vi fik dog 10 min i tidsstraf for at KØRE FOR HURTIGT ned af fjeldet. Ja du læste rigtigt - arrangøren havde med ny rute fra 543 km til 520 km givet os en ny meget lang og stejl nedkørsel - og den kørte vi altså for hurtigt.
Vi var fire til start - men Henrik og Anders valgte at blive på 200 km depotet og vente på vores følgebil - så de sidste 320 km kørte Mads og jeg alene.
Det er et andet og nyt løb med kørsel over nu to fjelde - men anbefalelsesværdigt og meget smukt. Man kommer ikke sovende til en medalje - der skal trænes hårdt og i mange timer - men det havde jeg gjort. Benene var gode og der var god styrke i kroppen - var ikke smadret i målet - masser af overskud.
Tak for en god tur Mads.

.styrkeproven2024 medalje